Szeretné, ha az ünnepekre(karácsony, szilveszter) szép lenne a bőre?

Az őszi, téli napfényszegény hónapok kiválóan alkalmasak erre!

Orvosi Triklórecetsavas(TCA) mélyhámlasztás

 

A Triklórecetsavas(TCA) orvosi mélyhámlasztással nemcsak az apró ráncok és a pigmentfoltok tüntethetők el, hanem a pattanásosság ill. annak nyomainak kezelésére is kiválóan alkalmas. Az öregedő, foltos kéz, alkar és dekoltázs is megújítható vele. Nem utolsó sorban a napfény ill. solárium által károsodott bőr fiatalítására is kiváló. A napfénykárosodás következtében kialakuló solaris keratosisok kezelésébe

n is hatásos.

A kezelés következtében a bőr üdébbé, ragyogóbbá, fiatalosabbá, simábbá válik. A felszíni hám megújulása mellett a hámlasztást követően bejuttatott hatóanyagok könnyebben felszívódnak, s a bőr mélyebb rétegeibe bejutva segítik a kollagén képződést, fokozzák a bőr hidratáltságát.

A kezelés menete:

A hámlasztás négy alkalommal , az arcon 1-2 hetente, a többi testtájon 2-4 hetente ismételve történik. A kezelés során pár percig erős égő, csípő érzés tapasztalható. Ezután bőrpír alakul ki, a bőr feszülni kezd, ami másnapig fokozódik.

A kémiai hámlasztás utáni hét történései:

A bőr szárazzá válik, majd hámlani kezd. A kémiai hámlasztás erősségétől függően a hámlás alig látható vagy erőteljesebb, jól látható. A bőr napégéshez hasonló, időnként sötétebbé váló. Ezt a hámlást nem lehet semmivel hatékonyan elfedni (sebképződés nincs). 

Kémiai hámlasztás utáni teendők:

A következő reggelig nem szabad lemosni a kezelt területet. Másnap reggel bőséges vízzel történő lemosás. 48 óráig tilos fém ékszerek viselése!

Mivel az új bőr erősen érzékeny nagyon fontos az otthonra előírt kezelés! Ez a bőrtípusnak megfelelően kiválasztott krémből és fényvédő alkalmazásából áll.

Kezelés előtt:

Tilos tretinoin, glycolsav, benzoilperoxid és salicyl tartalmú kozmetikumokalkalmazása!

Tilos az alkoholos arctisztítás, a kezelés napján borotválkozni, szőrteleníteni!

Amennyiben herpesre hajlamos antivirális terápia szükséges a kezelés előtti és a kezelés napján!

Kizáró tényezők:

18 év alatti életkor, terhesség, szoptatás.

Fertőző betegség a kezelt területen, aktív herpes.

Hegképződésre való hajlam, 6 hónapon belül sebészi beavatkozás a kezelt területen.

A dohányzás lassítja a bőr regenerációt, idővel újra megjelennek a ráncok.